nieuws

Numico onder vuur op Damrak

Horeca

Het aandeel Numico lag maandagmorgen zwaar onder vuur op de Amsterdamse effectenbeurs. Het voedingsmiddelenconcern leverde 16,69 procent in op 28,34 euro nadat het zelf twijfel had gezaaid over de verwachte omzetgroei dit jaar. De AEX-index als geheel moest terug naar 443,28 punten, een verlies van 2,36 procent.

Volgens handelaren deden ook grotere Amerikaanse beleggers Numico van de hand. ‘Er is fors in gehandeld.’ Aanleiding was de bekendmaking dat de omzet bij de supplementen- en vitaminepoot GNC in de weken na de aanslagen in de Verenigde Staten flink daalde. Was er voor die tijd nog een omzetgroei van bijna 3,5 procent, na 11 september sloeg dit om in een daling van acht tot negen procent.

Unilever werd meegetrokken in deze neerwaartse spiraal, want ook het Rotterdamse voedingsmiddelenconcern leverde meer dan drie procent in op 57,45 euro. ‘Natuurlijk is dat ten onrechte’, zegt een handelaar. ‘Want Numico is veel gespecialiseerder dan Unilever, maar blijkbaar plaatsen veel beleggers ze toch onder een noemer.’

Reageer op dit artikel