nieuws

Onderzoek naar gebruik frituurvet

Horeca

Het Voorlichtingsbureau margarine, vetten en oliën in Rijkswijk houdt momenteel een landelijk onderzoek naar het gebruik van frituurvet in cafetaria’s. In samenwerking met onderzoeksbureau Foodstep wordt ondernemers gevraagd naar aspecten zoals het soort vet dat zij gebruiken en de verversing daarvan.

Het Voorlichtingsbureau wil aan de hand van het onderzoek de aandacht richten op een verantwoorder gebruik van frituurvetten. ‘Zonder het vingertje op te heffen’, benadrukt woordvoerder Laura Bouwman. De enquête gebeurt zowel per internet als telefonisch. Bouwman hoopt op 250 respondenten. ‘Zo krijgen wij voldoende beeld van wat er inzake frituurvet bij cafetariahouders leeft en hoe zij ermee omgaan.’

De resultaten van het onderzoek zijn begin volgende maand bekend. Met de verzamelde informatie start het Voorlichtingsbureau tijdens de komende Horecava een campagne ‘verantwoord frituren’.

Reageer op dit artikel