nieuws

PB International maakt doorstart

Horeca

PB International maakt na een faillissement onder de naam F1RST een doorstart. Wel krijgt de importeur van Blodgett pizzaovens, Pitco friteuses en MagiKitch’n grills te maken met een concurrent. Twee ex-werknemers van het bedrijf hebben met hun bedrijf M&A Systems eveneens een importeurschap verworven.

Na een zelf aangevraagd faillissement in de laatste week van augustus maakt PB International onder een nieuwe naam een doorstart. De zoon van directeur Bart van der Kruijs zet alle activiteiten onder de naam F1RST Grootkeuken bv voort. Bart van der Kruijs verzekert dat de cliëntèle geen nadelige gevolgen ondervindt. ‘Wij blijven gewoon service verlenen over de geleverde apparatuur. F1RST heeft via de curator alle activiteiten uit het moederbedrijf Comark overgenomen, onder die naam waren we met een viertal bedrijven in de Benelux werkzaam. Alle zaken zijn nu in één hand bij F1RST gekomen.

Van der Kruijs vertelt verder. ‘Het is lastig dat er nu twee importeurs zijn. De markt is moeilijk door de dure dollar en doordat locaties voor ketens bijna niet meer te betalen zijn.’ Doordat het bedrijf is afgeslankt zijn zes arbeidsplaatsen verloren gegaan. ‘Gelukkig zonder gedwongen ontslagen. Ons verkoopkantoor in België is gesloten. We doen nu rechtstreeks zaken met de dealers in de Benelux. ’F1rst heeft er met M&A Systems een concurrent bij gekregen die dezelfde apparatuur levert. M&A-directielid Arent Westerink : ‘Onze corebusiness zijn vooral de grote ketens. Bovendien leveren wij de apparatuur rechtstreeks aan de eindverbruiker.’

Key account manager Steven Calluy, bij Blodgett corporation verantwoordelijk voor onder andere Europa, vertelt dat het niet ongebruikelijk is om twee importeurs in één land te hebben. ‘Die situatie hebben we in meer landen. Wij beschouwen beide bedrijven in Nederland als gelijkwaardige importeurs van onze producten.’

Reageer op dit artikel