nieuws

Problemen voor Stairway to Heaven

Horeca

Stairway to Heaven, de opvallende uitgaansgelegenheid onder de uitkijktoren op de pier in Scheveningen, kampt met grote problemen. Dat heeft eigenaar B. Schmetz maandag desgevraagd bevestigd.

Stairway to Heaven op de Pier is de tweede vestiging van wat een landelijke keten moet worden. De eerste locatie, die in het centrum van Utrecht werd opgezet door zanger/dj/politicus Henk Westbroek, loopt al jaren uitstekend.

Na een succesvolle start afgelopen zomer vallen de bezoekersaantallen van Stairway to Heaven in Scheveningen de laatste weken erg tegen. De tent van de Utrechtse Henk Westbroek en Schmetz heeft zijn openingstijden drastisch beperkt. De live-programmering is voor de komende maanden geschrapt. Vanaf Pasen zullen er mogelijk weer bandjes op het programma staan.

‘We moesten deze maatregelen wel nemen’, zegt Schmetz. ‘De kosten en de baten lagen de laatste tijd veel te ver uit elkaar. We hoopten dat veel mensen onze unieke locatie ook na de zomer zouden blijven bezoeken. Dat het zo rustig zou worden, hadden we niet verwacht.’ Het sluiten of verhuizen van de tent is geen optie. Schmetz: ‘We hebben er niet voor niets 1,5 miljoen gulden in geïnvesteerd.’

De problemen in Scheveningen zijn volgens Schmetz geen reden om af te zien van de uitbreidingsplannen van de Stairway-keten. Op het moment is hij samen met Westbroek druk bezig met het realiseren van nieuwe vestigingen in Almere, Eindhoven en Arnhem

Reageer op dit artikel