nieuws

Reisbureau zegt reis naar Indonesië af

Horeca

Reisbureau ‘Het Schone Streven’ uit Leeuwarden heeft dinsdag een groepsreis naar Indonesië afgezegd. Een groep van 27 personen zou naar Java vertrekken voor een vakantie van 24 dagen. Maar na de aanvallen op Afghanistan durft de reisorganisator het niet aan om af te reizen naar het grootste moslimland van de wereld.

’Het spanningsveld is te groot. We hebben eerst gepolst hoeveel mensen nog wilden gaan. Van de 27 zagen 24 van de reis af. We hebben daarom besloten de reis niet door te laten gaan’, aldus bestuurslid P. van Zuilen.

Op dit moment verblijven driehonderd klanten van ‘Het Schone Streven’ in Indonesië. ‘Wij hebben elke dag contact met onze reizigers’, aldus Van Zuilen. ‘Maar zij merken niks van rellen.’

Volgens Van Zuilen kost het afzeggen van de reis ‘handen vol geld’. ‘Maar bij de klanten bouwen we door deze beslissing wel goodwill op’. Zondag staat het vertrek van een volgende groep gepland. Het reisbureau wacht nog af hoe de situatie in het land dan is.

Voor het Calamiteitenfonds Reizen (CFR) is er vooralsnog geen reden om een reisverbod te geven voor Indonesië. Het fonds kan een dergelijk verbod afgeven voor gebieden die in zijn ogen te gevaarlijk zijn om te bereizen. Toeristen die dan toch gaan, kunnen geen aanspraak maken op een verzekering.

Reageer op dit artikel