nieuws

Schade aardappelen en bonen in Zeeland

Horeca

De Zeeuwse landbouw loopt grote schade op door de aanhoudende regenval. Vooral aardappelen en bonen staan op veel akkers te rotten. Woordvoerder C. Jille van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie ZLTO zegt dinsdag dat de schade groter is dan na de hevige regenval in september 1998.

Het probleem doet zich voor in de hele provincie. Het zwaarst getroffen zijn Walcheren, de kop van Schouwen en het midden van Zeeuws-Vlaanderen. Op verzekeringen valt de schade niet te verhalen. ‘Een zure appel voor de akkerbouw’, aldus Jille.

Eerder constateerden de noordelijke akkerbouwers al grote schade. De Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO) legt de schuld daarvan bij de waterschappen, die de laatste jaren zouden hebben nagelaten de gemaalcapaciteit te vergroten.

Reageer op dit artikel