nieuws

Slachtoffers La Belle willen hogere vergoeding

Horeca

In het proces tegen de vijf verdachten van de terreuraanslag in 1986 op een discotheek in Berlijn hebben de advocaten van de slachtoffers een hogere schadevergoeding gevraagd. Volgens een verdediger is het ‘een beetje schandalig’ dat de soms levensgevaarlijke gewonde slachtoffers slechts 600 gulden hebben gekregen.

Door de aanslag kwamen drie mensen, twee Amerikanen en een Turk, om en vielen ruim driehonderd gewonden. De disco was erg populair onder Amerikaanse militairen. Het proces loopt inmiddels al vier jaar. In de komende dagen komt de verdediging aan het woord.
Tegen vier verdachten, onder wie een Palestijn en een Libiër, is levenslange gevangenisstraf geëist. Een vijfde, een Duitse vrouw, wordt vermoedelijk vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Justitie denkt dat de aanslag vanuit Libië is beraamd. Hoofdverdachte is de Palestijn die werkte op de Libische ambassade in Berlijn.

Reageer op dit artikel