nieuws

Snackkoerier nr. 20 2001

Horeca

In dit nummer vertelt ijsventer Anne de Jong over dit uitstervende beroep. Een artikel over de moeizame aardappeloogst en de gevolgen voor de fritesproductie. En het Noord-Amerikaanse aanbod van de eerste Canadian lunchroom in Nederland.

Eerste Canadian lunchroom in Nederland

‘La Canada’. Zo heet de eerste Canadian lunchroom in Nederland, die in april jongstleden in Uithuizen (Gr.) werd geopend. De kaart biedt een typisich Noord-Amerikaans aanbod zoals donuts, muffins, Canadian apple-pie, hot tosti en bigsize hamburgers.

Moeizame oogst vindt zijn weerslag in fritesprijzen

De aardappeloogst verloopt op zijn minst moeizaam. Fritesfabrikanten hebben naar eigen zeggen met moeite de productie van frites gaande gehouden. Nu rest de vraag of een (groot) gedeelte van de oogst als mislukt beschouwd moet worden of dat de aardappels alsnog uit de grond komen.

Grijp uw kans met een Goed Idee

Nog één week, dan sluit de inzendtermijn voor de Remia Goed Idee Trofee.Tot 1 november kunt u zelfbedachte suggesties indienen, die volgens u bijdragen aan een goede bedrijfsvoering.

‘Assortiment spannend houden’

Het aanbod van cafetaria Royal in Groningen gaat veel verder dan het patatje mayo of frites speciaal. De op diverse wijzen aangemaakte vlees- en groentenmengsels zorgen voor een uitgebreid fritesassortiment. De snackbar staat in Groningen en ver daarbuiten als sinds jaar en dag bekend als Friet van Piet.

‘Ik houd uitstervend beroep in ere’

Het beroep ijsventer verdwijnt langzaam uit het Nederlandse straatbeeld. In deze handel blijkt nog nauwelijks brood te verdienen. De Leeuwarder ijsventer Anne de Jong (46) is één van ‘de laatste der Mohikanen’.

Reageer op dit artikel