nieuws

Steeds meer plannen voor zorghotels

Horeca

Meer dan de helft van de ziekenhuizen en bijna een derde van de verpleeghuizen bekijkt de mogelijkheid een zorghotel te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van Horwath Consulting en het adviesbureau Scenter.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 66 verpleeghuizen en 23 ziekenhuizen. Drie verpleeghuizen hebben een zorghotel, terwijl er twintig van plan zijn om een zorghotel te realiseren. Van de ziekenhuizen hebben er twee op dit moment een zorghotel, 12 ziekenhuizen willen een zorghotel bouwen.

Veel ziekenhuizen zien in een zorghotel een manier om in te spelen op de nieuwe regels in het zorgstelsel. Sinds afgelopen zomer krijgen patiënten een eigen budget waarmee zij zelf zorg inkopen. Dat eigen budget zal naar verwachting leiden tot een grotere behoefte aan nieuwe woon en zorgvormen. Het zorghotel, hotelvoorzieningen binnen of vaak naast een zorginstelling waar gasten medische en verpleegkundige zorg kunnen krijgen, is een voorbeeld van zo’n nieuwe woonvorm.

Reageer op dit artikel