nieuws

”t Smalle’ wijncafé van het jaar

Horeca

Het drie jaar geleden aangekondigde initiatief om jaarlijks te komen tot een ‘Beste Wijncafé van Nederland’-verkiezing was iets te ambitieus. Nu, in 2001, blijkt een aanmoedigingsprijs wel haalbaar.

Onlangs was het daarom druk in Café ’t Smalle aan de Amsterdamse Egelantiersgracht. Het bekende wijncafé werd uitgeroepen tot Amsterdams Wijncafé van het jaar 2001. Eigenaar Mathieu Looyman ontving hiervoor een bijbehorende oorkonde. Ook kwam hij door de uitverkiezing in aanmerking voor deskundige voorlichting en training van de medewerkers door wijnschrijver en Misset Horeca-medewerker Hubrecht Duijker.

De aanmoedigingsprijs is een initiatief van de Vereniging ‘De Amsterdamsche Wijnkoopers’ in nauwe samenwerking met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren. Met de oorkonde wil de vereniging haar waardering uitspreken voor de wijze waarop in ’t Smalle met wijn wordt omgegaan. Tevens willen ze ermee benadrukken dat wijn ook voor andere cafés een commercieel interessant product is.

Reageer op dit artikel