nieuws

Teveel pesticiden in groenten en fruit

Horeca

Enkele weken geleden werd Nederland opgeschrikt door een bericht in diverse kranten dat zei dat dertig procent van alle Nederlandse groenten en fruit teveel pesticiden bevatten. Het ANP verspreidde dit bericht op basis van een EG-rapport over resten van bestrijdingsmiddelen die op groenten en fruit kunnen achterblijven.

De gegevens zijn afkomstig van de Keuringsdienst van Waren. De producten waarbij een teveel aan pesticiden werd gevonden, zijn vooral afkomstig uit de import. Het Voedingscentrum voegt hier aan toe dat als het gaat om groenten en fruit van Nederlandse bodem slechts twee procent een te hoog gehalte aan bestrijdingsmiddelen bevat. Het centrum raadt de bevolking dan ook aan om ondanks alle alarmerende berichten gewoon veel groenten en fruit te blijven eten.

Reageer op dit artikel