nieuws

Uitslaande brand in Gronings café

Horeca

In een café in de binnenstad van Groningen heeft zondag in de namiddag een flinke uitslaande brand gewoed. De brandweerkorpsen van Groningen en Haren hebben groot materieel ingezet om de brand te bestrijden. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.

Het café was ten tijde van de brand gesloten. De politie heeft wel verscheidene panden in de omgeving ontruimd en de mensen ondergebracht in een nabij gelegen politiebureau. In verband met de sterke rookontwikkeling werden een paar straten in de binnenstad tijdelijk afgesloten.

Ook heeft de politie uit voorzorg tijdelijk de stroom in een huizenblok afgesloten. Over de schade en de oorzaak van de brand kan de politie nog niets zeggen. Er gaan geruchten over brandstichting, maar de politie wacht het technisch onderzoek af voordat ze iets bevestigt.

Reageer op dit artikel