nieuws

Uitzendbranche wil soepeler regels

Horeca

De uitzendbranche en FNV Bondgenoten willen dat minister Vermeend (Sociale Zaken) de regels voor werktijdverkorting versoepelt. Volgens de vakbond en brancheorganisatie ABU is het voor uitzendondernemingen haast onmogelijk om aan de huidige voorwaarden van de bewindsman te voldoen.

Volgens beide organisaties ontstaat hierdoor de ‘onrechtvaardige situatie’ dat de uitzendbranche minder mogelijkheden heeft om in crisissituaties het ontslag van vaste werknemers te voorkomen. FNV Bondgenoten en de ABU maakte dinsdag bekend gezamenlijk een brief te sturen aan de minister over de kwestie.

ABU-directeur H. van der Gaag zegt dat de uitzendbranche nu met de economische teruggang na de aanslagen in de Verenigde Staten tegen dezelfde problemen oploopt als ten tijde van de mond- en klauwzeercrisis (MKZ). De uitzendorganisaties worstelen met de voorwaarde dat de activiteiten van het bedrijf met minimaal twintig procent moeten zijn gedaald. Uitzendorganisaties zelf hebben niet snel een terugloop van twintig procent, omdat hun activiteiten door allerlei sectoren heenlopen. Daarom willen de ABU en de vakbond dat deze regel soepeler wordt toegepast.

Reageer op dit artikel