nieuws

‘Veel gegadigden voor overname NBBS

Horeca

Travel Unie (TUI) ziet af van de overname van NBBS. De onderhandelingen zijn definitief gestaakt. Dat hebben de bewindvoerders van NBBS woensdag bekendgemaakt. De afgelopen dagen spraken zij exclusief met TUI over een eventuele overname. Vorige week donderdag werd NBBS uitstel van betaling verleend.

‘Wij zijn inmiddels in gesprek met een flink aantal andere gegadigden’, laat bewindvoerder J. Lemstra in een toelichting weten. De belangstelling voor het noodlijdende reisbureau is volgens hem behoorlijk groot. Behalve een twaalftal reisorganisaties hebben ook investeerders al interesse getoond, aldus de bewindvoerder.

Directeur Bakker van TUI noemt het ‘jammer’ dat de overname niet doorgaat. Hij heeft de bewindvoerders dinsdagavond ingelicht over het besluit. ‘Wachten tot woensdag was niet zinvol.’ Volgens hem was de overname bedrijfseconomisch niet verantwoord. ‘De NBBS van nu is een andere dan voor de surseance’, zegt hij, waarmee hij onder meer doelt op de afgenomen omzet van de Leidse onderneming.

Reageer op dit artikel