nieuws

Vliegreizen TUI omhoog

Horeca

Het Duitse reisbureau TUI, een van de grootste touroperators op de Europese markt, gaat meer geld vragen voor zijn vliegreizen. De prijsopslag is een gevolg van de hogere premies die verzekeringsmaatschappijen aan de luchtvaartondernemingen vragen, na de terroristische aanslagen in de VS in september. Dat heeft TUI zondag bevestigd.

Vakantiegangers moeten voor alle chartervluchten op de middellange afstand vanaf volgende maand 10 euro (22 gulden) meer betalen. Voor verre bestemmingen bedraagt de opslag 12 euro (26 gulden). Voor lijnvluchten bedraagt de prijsverhoging gemiddeld 18 euro (bijna 40 gulden).

In Nederland is Travel Unie International marktleider. TUI heeft onder meer de merken Holland International en Arke Reizen in beheer.

Reageer op dit artikel