nieuws

Weinig bestellingen eurowisselgeld

Horeca

Slechts een klein percentage ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) had begin oktober eurowisselgeld besteld. Om ondernemers alsnog de kans te geven euro’s te bestellen is de termijn daarvoor verlengd.

Om op 27,28 en 29 december in de eurofijndistributie opgenomen te worden hadden ondernemers voor 1 oktober hun eurobestelling moeten doen. Omdat slechts 25 procent van de ondernemers in het mkb dit heeft gedaan, is de besteltermijn verlengd. Ernst Noorman van het euroteam van het Ministerie van Financiën: ‘De besteltermijn is opgerekt tot ongeveer de derde week van oktober. Een precieze datum is niet te geven daar de ene bank iets meer tijd nodig heeft om een bestelling te verwerken dan de andere. Het is zaak zo snel mogelijk alsnog een bestelformulier bij in te leveren. Anders kan eurowisselgeld pas in het nieuwe jaar vanaf 2 januari worden geleverd.’

Deelname aan de fijndistributie heeft veel voordelen. Niet alleen heeft u het eurowisselgeld voor 1 januari binnen. Ook worden de guldenmunten die u na 1 januari in uw cafetaria inneemt gratis opgehaald. Bovendien krijgt u voor elke correct afgestorte zak guldenmunten een vergoeding van 11 euro. Het bedrag van de door u bestelde euro’s wordt pas op 2 januari 2002 van uw bankrekening afgeschreven.

Reageer op dit artikel