nieuws

Wijn

Horeca

Op de beurs Dranken/Pakket Expo in Utrecht (9 en 10 september) vond de officiële lancering plaats van de Kendall-Jackson wijnen op de Nederlandse markt. Volgens importeur Vinites gaat het om een topmerk van een Amerikaans familiebedrijf. Kendall-Jackson staat voor een typisch Amerikaanse successtory. Advocaat Jess Jackson werd bij toeval eigenaar van een wijngaard en besloot […]

Op de beurs Dranken/Pakket Expo in Utrecht (9 en 10 september) vond de officiële lancering plaats van de Kendall-Jackson wijnen op de Nederlandse markt. Volgens importeur Vinites gaat het om een topmerk van een Amerikaans familiebedrijf.

Kendall-Jackson staat voor een typisch Amerikaanse successtory. Advocaat Jess Jackson werd bij toeval eigenaar van een wijngaard en besloot van zijn hobby zijn werk te maken. In 1982 richtte hij het bedrijf op, in 2001 heeft hij meer dan 1200 werknemers wereldwijd, produceert hij 3,7 miljoen dozen per jaar en exporteert hij wijnen naar meer dan zestig landen. Dit gigantische wijnhuis is nog steeds een familiebedrijf en maakt uit overtuiging alleen wijnen met druiven die van eigen wijngaarden komen, gelegen langs de koelere Californische kustlijn.

Vinites presenteert de volgende Kendall-Jackson wijnen: Collage, Vintners Reserve, Grand Reserve, Great Estates en Stature. De laatstgenoemde wordt beschouwd als de bekroning van Kendall-Jacksons kwaliteit. Deze wijnen maakt het wijnhuis alleen in exceptionele oogstjaren. Van Stature zijn leverbaar de Chardonnay Santa Maria Valley 1998 en Cabernet Sauvignon Napa 1997.

Voor informatie: Vinites, Haarlem. Tel. (023) 553 90 90. www.vinites.com.

Reageer op dit artikel