nieuws

Wijncursus op toplocatie

Horeca

In het voorjaar van 2002 zal in de Provence in Frankrijk een Nederlands wijncollege verrijzen. Op het wijnbedrijf Domaine de Campernaud zullen cursussen worden gegeven om consumenten, wijnprofessionals en andere geïnteresseerden bij te spijkeren op wijngebied. Initiatiefnemer Marnix Engels zegt bij de consument een groeiende wijnnieuwsgierigheid te zien in combinatie met een groeiende belangstelling van Nederlanders voor de Provence.

De meerdaagse cursussen worden gegeven door SVH-Meestergastheer Ailko Faber en Lucette Faber, die zich vanaf komend voorjaar permanent op Domaine de Campernaud zullen vestigen. Voor specifieke cursussen komen gastdocenten over, waaronder Hubrecht Duijker. Ook is het mogelijk eigen docenten mee te nemen.

Domaine de Campernaud is veertig hectare groot. De helft is wijngaard. Er wordt rosé, witte wijn en rode wijn gemaakt van de twaalf druivenrassen die er zijn aangeplant. Een deel van de oogst 2001 zal ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Reageer op dit artikel