nieuws

Wintersport populair door aanslagen VS

Horeca

Reizen met eigen vervoer, bus en trein is populairder geworden door de aanslagen in de Verenigde Staten. Vooral de wintersportvakanties zijn toegenomen ten koste van verre vliegreizen.

Volgens directeur W. van den Hoogen van D-reizen stagneerde direct na de aanslagen het totale aantal boekingen. ‘Alleen wintersportvakanties blijven in trek’, verklaarde hij dinsdag. Dit komt volgens hem doordat de meeste sneeuwvakanties met eigen vervoer of met een touringcar zijn.

Bij Travel Unie Nederland lopen ook de eigen vervoer, bus en treinreizen voor sneeuwvakanties beter dan de vliegreizen. Bij Neckermann Reizen wordt gesproken over een toename van ongeveer tien procent bij wintersportvakanties ten opzichte van vorig jaar.

Voor de komende herfstvakantie verwachten de reisorganisaties weinig effect van de aanslagen in de VS. De meeste reizen zijn voor de terroristische acties geboekt en er wordt vooralsnog weinig geannuleerd. Wel is het aantal reizen naar Spanje, Portugal en Griekenland in de herfstvakantie toegenomen ten koste van verre reizen naar onder andere de VS en het Midden-Oosten.

Reageer op dit artikel