nieuws

WOMEX verwacht 1500 bezoekers

Horeca

De grootste jaarlijkse beurs op het gebied van wereldmuziek, WOMEX, strijkt dit jaar neer in Rotterdam. De organisatie verwacht van 25 tot en met 28 oktober zo’n 1500 bezoekers, afkomstig uit zeventig landen

. WOMEX staat voor World Wide Music Expo en bestaat uit een vakbeurs, een congres en diverse concerten. De beurs komt naar Rotterdam omdat dit Culturele Hoofdstad van Europa is. De activiteiten zijn in De Doelen, Calypso 2001 en Rotown. Eerdere edities van WOMEX waren er in onder meer Berlijn, Brussel en Marseille. Van vliegangst bij deelnemers aan de beurs, die staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) donderdag opent, merkt de organisatie weinig. ‘Het evenement dat het beste toont van de wereldmuziek blijkt een hoge prioriteit te hebben bij bezoekers die invliegen vanuit alle continenten’, stelt zegsman E. Westerveld.

Reageer op dit artikel