nieuws

Bende overvallers snackbars gepakt

Horeca

Een rechercheteam van de politie in Haarlem heeft de afgelopen weken een internationaal opererende bende van overvallers opgepakt. De mannen hebben volgens de politie bij elkaar negentien overvallen in Nederland en België bekend. Doelwit waren snackbars, restaurants, supermarkten en benzinestations.

In Nederland zijn de overvallen gepleegd in Haarlem, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Aalsmeer, Alkmaar, Delft en Etten-Leur. Daarnaast gaat het om nog zeven overvallen in België. De verdachten gebruikten bij een aantal overvallen vuurwapens. Een keer is ook daadwerkelijk geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

De verdachten wonen bijna allemaal in Hoofddorp. Ze zijn tussen de 17 en 25 jaar oud. Ze werkten in groepjes van wisselende samenstelling. Het poolcentrum in Hoofddorp gebruikten ze als uitvalsbasis. De buit zou zijn opgemaakt aan uitgaan, vrouwen, hotels en auto’s. Volgens de politie hebben enkele verdachten ook inbraken en diefstallen op hun geweten.

De politie kwam de verdachten op het spoor na een overval half augustus op een snackbarhouder in Haarlem. Uit dat onderzoek bleek dat de vier mannen die bij deze overval betrokken waren, ook plannen hadden voor een overval in Nieuw-Vennep. De politie besloot in te grijpen en het viertal aan te houden. Na die aanhouding ontstond een sneeuwbaleffect. Acht andere Hoofddorpers werden gearresteerd. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten in deze zaak worden aangehouden.

Reageer op dit artikel