nieuws

Berlijn veroordeelt discoterroristen

Horeca

Een Berlijnse rechtbank heeft vier mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 tot 14 jaar wegens de bomaanslag op discotheek La Belle in 1986. Bij de aanslag in West-Berlijn kwamen twee Amerikaanse militairen en een Turkse vrouw om het leven. Meer dan 230 discogangers raakten gewond. De opdracht zou vanuit Libië zijn gekomen.

De veroordeelden zijn drie mannen en een vrouw, alle vier met een Palestijnse, Libische of Libanese achtergrond. Een vijfde verdachte werd door de rechtbank in Berlijn wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Het proces tegen de verdachten heeft vier jaar geduurd. Het volgde na ruim tien jaar onderzoek. De doorbraak in het onderzoek kwam pas nadat de archieven van de voormalige Oostduitse geheime dienst Stasi werden geopend.

Reageer op dit artikel