nieuws

Bijna helft ondernemers wil af van AVV

Horeca

Bijna de helft van de lezers die reageerden op onze stelling van vorige week wil af van de algemeen verbindend verklaring (avv) van de Sociale Fondsen-CAO voor de horeca.

In totaal (tot en met afgelopen dinsdag) reageerden 107 lezers op de stelling ‘Het is een goede zaak dat ook alle niet-georganiseerde werkgevers en werknemers meebetalen aan de sociale fondsen’. Iets meer dan de helft (50,5 procent) van degenen die reageerden is het ermee eens, maar bijna evenveel reacties (49,5 procent) waren negatief. Het verplicht meebetalen door niet-georganiseerden aan de fondsen is geregeld via de avv van de CAO. Recentelijk is er politieke discussie ontstaan over de vraag of CAO’s nog langer ge-avvd moeten worden. Sociale partners in de horeca (Koninklijk Horeca Nederland, FNV Horecabond en Bedrijvenbond CNV) innen via de sociale fondsen jaarlijkse vele miljoenen guldens die ze besteden voor onder andere promotie en stimulering van de werkgelegenheid in de branche.

Reageer op dit artikel