nieuws

‘Ellende hotelbranche overdreven

Horeca

De klaagzangen in de hotelbranche naar aanleiding van de aanslagen in de VS op 11 september zijn zwaar overdreven. ‘De voorspellingen waren veel ingrijpender dan wij nu ervaren’, aldus voorzitter G. Burgio van de hotelketen NH, waar onder meer Kransnapolsky in Amsterdam deel van uitmaakt.

NH heeft vooral veel zakelijke klanten en huisvest veel congressen. In Nederland is hij behalve van Krasnapolsky eigenaar van dertig Golden Tulip-hotels. ‘Amsterdam is het zwaarst getroffen door de teruggang’, aldus Burgio. Maar zelfs daar is de ontwikkeling niet zorgwekkend te noemen.

Het verlies aan boekingen in de hoofdstad bedroeg na de aanslagen zo’n vijf procent, de rest zag een daling van een tot twee procent. Een normale situatie over een langere periode gerekend, volgens de hotelbaas. Sinds Pasen al houdt hij evenwel, los van de gevolgen van de terreurdaden in New York en Washington en de vergeldingsacties in Afghanistan, rekening met een tegenvallend jaar in vergelijking met topjaar 2000.

Reageer op dit artikel