nieuws

Exite>>Out nr. 13 2001

Horeca

Deze maand in Exite>>Out:
* ‘Entreeprijs dekt kosten niet’
* Nieuwe kans zalencentra: Singles party’s
* Maak de Zondag Zinderend
* Vergelijk tussen 6 Muziekcomputers

‘Entreeprijs dekt kosten niet’

Exite>>out deed een check up bij enkele discotheken in den lande over toegangsprijzen. Het blijkt dat bij elke zaak een ander entreebeleid wordt gevoerd. Of dat men er totaal anders tegen aan kijkt? Of dat voor de klant wel zo duidelijk is? Desalniettemin werden er regelmatig verrassende antwoorden gegeven.

Nieuwe kans zalencentra: Singles party’s

Er zijn naar schatting drie miljoen alleenstaanden (of alleengaanden of singles). Relatiebemiddelingsbureaus schieten nog steeds als paddestoelen uit de grond. Internetsites puilen uit van contactadvertenties. De Volkskrant organiseert een enorm Lekker Single Feest.Kortom, na jaren raken de speciale bijeenkomsten voor singles steeds meer in zwang.

Maak de Zondag Zinderend

Zonde van de zondag. Een veel gehoorde uitspraak van zowel horecaondernemers als stapper. De ‘dag des heren’ is inderdaad voor zowel stappers als horecaondernemers tot een rustdag verworden. Toch zijn er enkele successen in de horeca op zondag. Soms ‘historisch’ bepaald of door een nieuwe en goed concept. Twee voorbeelden.

6x Muziekcomputers

Muziekcomputers doen steeds meer hun intrede in de horeca. Fabrikanten en leveranciers maken deze ‘MP3-muziekdozen’ meer en meer gebruikersvriendelijker. Zo wordt het klikken met de muis bij dit soort systemen ingehaald door het tikken op het beeldscherm. Exite>>out legt voor u zes aanbieders van huurmuziek in willekeurige volgorde naast elkaar.

Verbod alcoholpromotie komt eraan

De alcoholindustrie en de horecabranche haalden medio oktober enigszins opgelucht adem,het langverwachte kamerdebat over drankenpromoties leverde een redelijk gunstig resultaat op. Anders gezegd, het gevreesde verbod op het onder aandacht brengen van alcoholische drankjes bleef uit. Toch zit zo’n verbod er wel aan te komen. .

Reageer op dit artikel