nieuws

Franse pluim voor Nederlandse wijnman

Horeca

Wijnhandelaar Georges Schilperoort heeft als eerste Nederlander een eervolle vermelding gekregen in de Franse Michelingids voor de wijn, de Guide Hachette 2002.

Schilperoort ontving de onderscheiding voor zijn Les Fêches, een rode Côtes du Roussillon Villages 1998. Voor de Guide Hachette worden jaarlijks 30.000 Franse wijnen geselecteerd door een vakjury. Hiervan worden er uiteindelijk 9000 opgenomen in de gids met een één-, twee- of driesterrenonderscheiding. Van die 9000 komen er slechts 350 in aanmerking voor de allerhoogste eer: de ‘coup de coeur’ voor de beste wijn in soort en streek.

Schilperoort is een van de gelukkigen. Georges Schilperoort is al meer dan 30 jaar actief in de Nederlandse wijnhandel. Acht jaar geleden maakte hij een droom tot werkelijkheid en kocht zijn eigen, circa drie hectare grote wijngoed in het zuiden van Frankrijk. Schilperoort maakt ongeveer 15.000 flessen op jaarbasis, zowel rood, wit als rosé. Deze wijnen zijn op beperkte schaal in Nederland verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel