nieuws

Gijs Paauwe directeur Kwalitaria

Horeca

Cafetariaformule Kwalitaria heeft een directeur in dienst genomen. Sinds 1 september voert Gijs Paauwe de dagelijkse leiding over de organisatie. Tot dusver werd de keten gerund door een uit de leden geformeerd bestuur.

Paauwe is aangesteld voor twee dagen per week. Daarnaast is hij actief als directeur van een kunststoffenfabriek in Bergen op Zoom. ‘Kwalitaria was toe aan een nieuwe, professionele organisatiestructuur’, zegt Paauwe. ‘De keten heeft daarin behoefte aan een objectieve manager die niet belast met historische achtergronden de dagelijkse leiding voert en een organisatorische inbreng heeft.’ Gijs Paauwe mist overigens een horeca-achtergrond. ‘Maar dat is geen probleem. Daarover beschikken immers de leden.’

De nieuwe directeur heeft als doel Kwalitaria uit het dal te halen, waarin de formule sinds de groothandelperikelen begin dit jaar zit. Een groot aantal leden besloot toen de organisatie de rug toe te keren. De keten heeft momenteel circa 90 aangesloten cafetaria’s. Eind vorig jaar waren dat er nog 115. ‘Het gaat er nu eerst om het aantal leden te stabiliseren en ervoor te zorgen dat Kwalitaria weer de juiste richting vindt’, zegt Paauwe. ‘Er moet snel duidelijkheid komen richting onze ondernemers en de markt.’

Reageer op dit artikel