nieuws

Kerstwijn

Horeca

Sinds een paar jaar wordt er in de Roussillon een bijzondere kerstwijn gemaakt, de Muscat de Noël. Het is een vin doux naturel, samengesteld uit twee druivensoorten: de Muscat à petits grains en de Muscat d’Alexandrie. Muscat de Noël heeft een fris, fruitig aroma waarin zowel perzik-, citroen-, mint- en mangonuances zijn terug te vinden. […]

Sinds een paar jaar wordt er in de Roussillon een bijzondere kerstwijn gemaakt, de Muscat de Noël. Het is een vin doux naturel, samengesteld uit twee druivensoorten: de Muscat à petits grains en de Muscat d’Alexandrie.

Muscat de Noël heeft een fris, fruitig aroma waarin zowel perzik-, citroen-, mint- en mangonuances zijn terug te vinden. Hij kan gedronken worden als aperitief of dessertwijn en combineert goed met ganzenlever, sorbets, blauwschimmelkaas, vruchtendesserts en vruchtentaart. De speciaal gedecoreerde flessen zien er feestelijk uit en geven een extra kersttintje aan de gedekte tafel.Voor informatie: Comité Roussillon Nederland, Rotterdam. Tel. (010) 476 01 98.

Reageer op dit artikel