nieuws

Miljoenenrenovatie voor Parijs hotel

Horeca

Six Continents gaat het historische Le Grand Hotel Inter-Continental in hartje Parijs voor 250 miljoen gulden renoveren. De werkzaamheden beginnen in januari 2002 en nemen bijna anderhalf jaar in beslag. Het hotel zal die hele periode geen gasten ontvangen.

De klus is onderdeel van een grootschalig renovatieproject bij Six Continents. In totaal worden de komende maanden tien Inter-Continental hotels – voornamelijk in Europa – aangepakt. De werkzaamheden in Parijs omvatten de volledige renovatie van alle 487 kamers en badkamers, evenals de inrichting van de nieuwe Club Inter-Continental-verdieping met 115 kamers en privélounge. Verder worden de vergader- en conference faciliteiten aangepakt en komt er een nieuwe Health Club. De brasserie en het terras van het beroemde Café de la Paix wordt opgeknapt en uitgebreid en biedt straks plaats aan driehonderd gasten.

De lobby in atriumstijl met het glazen dak blijft een centrale rol spelen in het ontwerp. Dat geldt ook voor de historische Salon Opéra waar regelmatig modeshows plaatsvinden. Het luxe hotel werd in 1862 geopend door Keizerin Eugenie. Het gebouw heeft een monumentale status en wordt gezien als een belangrijke historische gezichtsbepaler in de Parijse wijk Opéra-Garnier. Het gerenoveerde Le Grand Hotel Inter-Continental zal in de lente van 2003 opnieuw de deuren openen. Gasten worden in de tussentijd opgevangen in het nabijgelegen Hotel Inter-Continental Paris en het Holiday Inn Place de la République.

Reageer op dit artikel