nieuws

Misset Horeca nr. 44 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca een prachtige reportage van het Nederlands Patisserie Team. Verder een portret van Antonique Kolvenbach en zijn franchiseketen ‘Goodies’. En natuurlijk weer volop nieuws en achtergronden.

Miljoenen in fondsen

Koninklijk Horeca Nederland en de FNV Horecabond verdelen jaarlijks miljoenen guldens onder elkaar die zijn opgebracht door werkgevers en werknemers in de horeca. Ook de CNV Bedrijvenbond deelt mee in de feestvreugde.

Goodies: the comic kitchen

Terwijl veel dorpscafetaria’s wegkwijnen, kiest Antonique Kolvenbach juist bewust voor een franchiseketen die zich in dorpen concentreert. In 1992 opende hij de eerste Goodies in Beneden-Leeuwen. Sindsdien kwamen er elf vestigingen bij. Nu wil Kolvenbach ‘getemperde groei’.

Prachtige patisserie

Rudolph van Veen en Jeroen Goossens zijn bekende horecapatissiers. Sinds een paar jaar maken ze deel uit van het Nederlands Patisserie Team. Samen met collega’s uit de banketbakkerswereld proberen ze het imago van de Nederlandse patisserie op te krikken. Dat doen ze onder meer door prachtige dessertkunstwerken neer te zetten.

Fruitig fris

Gezond is in. Een trend die zich ook vertaalt in een explosief groeiende markt van vruchtensappen. Geperst uit vers en soms milieubewust geteeld fruit, gebotteld in handzame flesjes. Maar vers fruit laat zich ook prima verwerken tot saus of shake. Pluk er de vruchten van!

Reageer op dit artikel