nieuws

Misset Horeca nr. 45 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca een portret van Bungalowbonzen: Bas Hoogland en Leo van der Meer van Landal GreenParks. Verderproeft het panel diverse appeltaarten en is er weer een Hotel Extra.

Bungalowbonzen

Bas Hoogland en Leo van der Meer stonden vijf jaar geleden aan de wieg van Landal GreenParks. Met vijftien resorts toen nog een bescheiden speler op de bungalowmarkt.Inmiddels is Landal de Grootste van Nedrland en is er de ambitie nog groter te groeien. ‘We willen naar de beurs’.

Foody’s heeft wijnkaart van het jaar 2001

Een goede wijnkaart in elkaar zetten is moeilijk. Hij geeft noodzakelijke informatie, maar niet onleesbaar veel. Is prettig leesbaar door functionele vormgeving en verzorgd Nederlands zonder spelfouten. Vorig jaar kwam het dan ook niet verder dan eervolle vermeldinge. Maar 2001 kent een winnaar: Foody’s uit Rotterdam.

Te veel ‘plak’ in de fabrieksappeltaart

Appelgebak is de meest geliefde taartsoort in Nederland. Ook in de horeca. Misset Horeca’s proefpanel testte vijf diepvriestaarten en drie verse varianten. Conclusie: de appeltaarten uit de vriezer zijn te plakkerig. Er gaat niets boven het verse en meer smaakvolle ambachtelijke gebak.

Hotel X-tra

Voorwaarts in een neergaande markt. Na de aanslagen in de VS gaan nieuwbouwprojecten en renovatie in de hotellerie waar mogelijk door. Dorint heit op Schiphol Oost, Courtyard Narriott in Hoofddorp schonk pannenbier en het Palace Hotel in Noordwijk zette het plan ‘Mission possible’in werking.

Reageer op dit artikel