nieuws

Misset Horeca nr. 46 2001

Horeca

Deze week in de Misset Horeca een portret van Steven Heijen, een artikel over ‘Fryske’ lunchgerechten en de voor- en nadelen van het koken zonder vuur.

Het kippenvel van Steven Heijnen

Tussen het koken en de afwas door rent Steven Heijnen naar het filmhuis voor een cultfilm of een tranentrekker. Hij kickt op mooi servies en de hippe zaken van Conran. Zijn eigen zaken zijn een afspiegeling van zijn creatieve geest. Maar de horeca maakte hem ook eenzaam.

Nieuwe keuken: houdbaar tot 2007

Als je weet dat je restaurant maar zes jaar open blijft, wil je keukenapparatuur aanschaffen die in dit tijdsbestek af te schrijven is. Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies slaagden erin om hun trendy restaurant Tottweeduizendzeven in Amersfoort te realiseren met een budget van twee ton zonder op de benodigde apparatuur te bezuinigen.

‘Fryske’ lunchgerechten

Niets is zo Fries als een ‘skutsje’ en een ‘pompeblêd’. De provincie Friesland heeft echter meer te bieden. Zo zijn er ook verschillende gewassen van Friese bodem. Deze inspireerden het kookteam van Oostergoo in Grou tot het maken van drie kleine kaartgerechten.

Koken zonder vuur

Inductiekoken wordt nog steeds met de nodige scepsis ontvangen door de meeste koks. Toch heeft het nogal wat voordelen. Het is snel. Arbeidsvriendelijk. En energiebesparend. De ondernemer die kiest voor een inductiefornuis beschikt louter over een glasplaat die alleen warmte afgeeft als de pan erop wordt geschoven.

Reageer op dit artikel