nieuws

Misset Horeca nr. 47 2001

Horeca

Deze week in de Misset Horeca:
– 250 jaar hotelierbloed in de genen van de familie Jansen van hotel ’t Spijker in Beek.
– Een interview met Ilse Hoogvliet en Hein Verhees, beiden afkomstig van Beluga, in hun eigen zaak in Dordrecht.
– Een portret van Rob Beckers, chef-kok van hotel-restaurant Figi.
En natuurlijk weer volop nieuws en achtergronden.

Hoteliersbloed

Het zal wel in de genen zitten. Al 250 jaar runt de familie Jansen hotel ’t Spijker in Beek bij Nijmegen. Rob Jansen is de zesde generatie op rij. De geschiedenis van zijn jubilerende bedrijf liet hij vastleggen in een boek. ‘Wij hadden een kelner die tot z’n 96e heeft doorgewerkt.’

Werken aan een culinair paradijsje

Ilse Hoogvliet en Hein Verhees, beiden midden twintig en afkomstig van Beluga, ruilden het zoete Maastrichtse leventje in voor een eigen zaak in Dordrecht. Of all places. ‘Denken ze dat mijn schoonvader de eigenaar is.’

Kok in de schaduw van Figihotel

Als chef-kok van een hotel-restaurant krijg je niet dagelijks applaus. Je valt immers minder op. Helemaal als dat restaurant ook nog in het flamboyante Figi in Zeist zit. Maar chef-kok Rob Beckers heeft er weinig moeite mee. Hij is creatief in zijn werk op subtiele wijze.

Biermenu voor meesterschenkers

De SVH Meesterschenkers vormen het neusje van de zalm op het gebied van drankenkennis en gastheerschap. Bestel bij een meesterschenker nooit zomaar een biertje of een whisky, want vrijwel altijd moet er gekozen worden uit meerdere varianten. In het Nijmeegse Café Jas kregen vier meesterschenkers een winters biermenu voorgeschoteld.

Reageer op dit artikel