nieuws

Misset Horeca nr. 48 2001

Horeca

Deze week in de Misset Horeca:
* Tapastrend in Nederland
* Ultieme eenmanszaak
* Uitslag Zilveren Champignonwedstrijd
* Verslag van de stamtafel
En natuurlijk weer volop nieuws, achtergronden en reportages.

Tapastrend in Nederland

Nederlanders lopen warm voor Spaanse tapas. De eetgelegenheden die deze mediterrane hapjes verkopen, schieten als paddestoelen uit de grond. Een Nederlander en een Spaanse restaurateur schrijven het succes van de tapasbar toe aan het informele karakter en de Spaanse sfeer.

Ultieme eenmanszaak

Jan Bronts runt in bijna alle opzichten zijn eigen flexibele eenmanszaak: De Raadpensionaris. Hij kookt, bedient, poetst, neemt de reserveringen aan én regelt ook zijn administratie zelf. De Raadpensionaris, in de luwte van het historische Amersfoortse centrum, is daarbij een concept zonder menukaart.

De zilveren champignon

Het team van Van Groeninge (Hilvarenbeek) is uitgeroepen tot winnaar van De Zilveren Champignon; souschef Aswin van Dongen en gastheer Yannick Kovac zijn verguld met wat zij noemen de ‘meest prestigieuze kookwedstrijdprijs van Nederland’. Ze blijven evenwel bescheiden.

Stamtafel

‘Brouwers doen meer dan alleen maar het leveren van hectoliters.’ De relatie tussen brouwer en café is de afgelopen jaren sterk veranderd. Discussies over bierkortingen en liberalisering van de contracten nopen beide partijen tot een andere omgang met elkaar.

Reageer op dit artikel