nieuws

Music Maker nr. 12 2001

Horeca

In deze uitgave:
– De Tongen trillen nog na in Trossingen
– Wat doen podia met jouw demo?
– ‘Met z’n vieren een lekkere lick blazen
– Uitgelicht de rubriek kortgeslagen.

De tongen trillen nog na in Trossingen

Mister Harmonica was de bijnaam waarnaar Larry Adler luisterde, In augustus overleed hij, Daarom, en omdat in oktober in het Zuid-Duitse stadje Trossingen het vierjaarlijkse World Harmonica Festival plaatshad, is een ode aan misschien wel het populairste muziekinstrument ooit in Musica Maker op zijn plaats.

Wat doen podia met jouw demo?

Nederland telt tienduizenden bands en artiesten. Een aantal daarvan zullen zich qua doelstelling beperken tot plezier maken in de oefenruimte of het opluisteren van de halfjaarlijkse familiebijeenkomst. Het merendeel echter wil zich dusdanig bekwamen, dat het openbaar maken van de muzikale kunsten tot de mogelijkheden gaan behoren.

‘Met z’n vieren een lekkere lick blazen’

SAxofonisten hebben de naam egotrippers te zijn. Een dik applaus na een vette solo, daar gaan ze voor. hoe zit het dan met sectieblazers, die zouden toch over een zeker mate van teamgevoel moeten beschikken? Of fungeert een sectie als dekmantel voor blazers die niet kunnen soleren?

Kortgeslagen

In deze rubriek staat elke maand een aantal kort besproken cd’s. Over de kwaliteit van de cd’s zeggen de kortere recensies niets. Blijf alle demo’s en cd’s opsturen, ze komen vanzelf aan bod.

Toets & Gear

Yamaha heeft als laatste de SO3 toegevoegd aan zijn serie van ‘S’ synths. Vlaggenschip van deze serie is de S80, met de S30 als tussenmodel. Yamaha claimt dat de samples in de SO3- waaronder die van de pianosounds- grotendeels dezelfde zijn als die van de S80.

Reageer op dit artikel