nieuws

Snackkoerier nr. 21 2001

Horeca

Deze week in Snackkoerier een portret van Rob Bloemscheer van IgloMora. De IJsrevue is weer van de partij met terugblikken op het ijsseizoen 2001, en verder weer een column van Joep Biemans, meesterijsbereider IJStop.

Start nieuwe opleiding cafetariamedewerkers

Medewerkers van 15 cafetaria’s in heel het land begonnen op 11 oktober in Utrecht aan het Medewerkers Opstap Plan. Deze nieuwe opleiding is geïnitieerd en ontwikkeld door het Nijmeegse horecaadviesbureau Siebenheller & Partners.

‘Vinger in de neus’

Joep Biemans is bestuurslid van de verniging van meesterijsbereiders IJStop. Als kenner van de ambachtelijke ijsbereiding en ingewijde in de branche schrijft hij regelmatig columns in Snackkoerier. Zijn benadering is vaak kritisch, maar opbouwend. Deze keer schijnt hij zijn licht over de hygiënecode.

Wisselende indrukken ijsseizoen

Het ijsseizoen 2001 zit erop. De branche kijkt terug op een zomer diezowel goed als slecht ijsweer te zien gaf. het seizoen opende met een matig voorjaar en sloot af met een hopeloos najaar. Tussendoor genoot Nederland van hoogzomerse omstandigheden. Snackkoerier ging bij een viertal ijsverkopers na hoe zij het afgelopen seizoen hebben ervaren.

AH gaat strijd aan met fastfoodmarkt

AH heeft de aanval geopend op de fastfoodbranche. Het bedrijf gaat met de winkelformule AH To Go de strijd aan om het maagaandeel met de aanbieders van de snelle hap. waaronde cafetaria’s en pizzakoeriers. De eerste vestiging van de formule opende maandag 15 oktober aan de Rotterdamse Lijnbaan.

Eurotips

Cafetariahouders werken van 1 tot en met 28 januari 2002 met twee munteenheden: euro’s en guldens. In deze uitgave van Snackkoerier staan tips en adviezen hoe u daarmee zo veilig mogelijk kunt omgaan.

Reageer op dit artikel