nieuws

Snackkoerier nr. 23 2001

Horeca

Deze week in Snackkoerier:
* Zestig jaar Febo, zestig vestigingen
* Friesland Madibic richt zich in 2002 op milkshakes
* Geen McDonald’s zaak met windmolen in polder
* Vegetarische koosjere snacks
* Fastfoodbranche biedt consument keur aan alternatieve snacks

Geen McDonald’s zaak met windmolen in polder

Het plan van Mc Donald’s Nederland om een zeer energiezuinige vestiging op Bedrijvenpark A6 bij Emmeloord te realiseren is van de baan. De gemeente Noordoostpolder staat niet toe dat het concern een 60 meter hoge windturbine naast de zaak bouwt voor energieopwekking.

Friesland Madibic richt zich in 2002 op milkshakes

Als het aan Friesland Madibic ligt, moeten cafetariahouders in het jaar 2002 meer rendement kunnen halen uit de verkoop van milkshakes. De producent van softijs en milkshakemixen richt zich het komend jaar volop op de milkshakes.

Zestig jaar Febo, zestig vestigingen

Zestig jaar geleden startte Johan Isaac de Borst met bakkerij Maison Febo aan de Ferdinand Bolstraat. Na de oorlog begon De Borst met de productie van kroketten en slaatjes. Dit was zo’n succes dat de Borst moest kiezen: de bakkerij of zich richten op snacks. Het werd het laatste en de Febo-cafetaria was geboren.

Fastfoodbranche biedt consument keur aan alternatieve snacks

De fastfoodmarkt is in beweging als nooit tevoren. Traditionele snacks ondervinden in toenemende mate concurrentie van alternatieve producten die de noemer fastfood mogen dragen. Er vinden verschuivingen plaats in het voedingspatroon.

Vegetarische koosjere snacks

Midden in het Antwerpse diamantkwartier ligt fastfoodrestaurant Time Out van Nati Schlossberg. Vanwege de Joodse afkomst van de onernemer worden in het bedrijfs koosjere vegetarische fastfoodgerechten geserveerd.

Reageer op dit artikel