nieuws

‘Starsbucks Coffee komt eraan

Horeca

Starbucks Coffee International is in oktober een joint venture aangegaan met het Duitse KarstadtQuelle AG, Europa’s grootste warenhuis- en postorder-concern. Doel van de samenweking is de lancering van een reeks Coffee Houses van Starbucks in Duitsland.

Starbucks Coffee International is een dochteronderneming van Starbucks Coffee Company. Momenteel bezit dit concern 4600 zaken in 24 landen en is daarmee wereldwijd marktleider op het gebied van koffiebars. Op de lange termijn wil Starbucks zo’n 1500 filialen in Duitse warenhuizen en winkelpassages openen. In het voorjaar van 2002 gaat het eerste Coffee House in Berlijn open.

Ook in Wenen gaat eind dit jaar een koffiebar open. Peter Maslen, president van Starbucks Coffee International: ‘Dit is een hele belangrijke ontwikkeling voor onze expansieplannen voor deze regio.’Op het Europese vasteland heeft Starbucks momenteel zes Coffee Houses in Zwitserland. Ook in landen als Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje wil het Amerikaanse bedrijf flink groeien.

Reageer op dit artikel