nieuws

Start opleiding cafetariamedewerkers

Horeca

Medewerkers van vijftien cafetaria’s in heel het land begonnen op 11 oktober in Utrecht aan het Medewerkers Opstap Plan (MOP). Deze nieuwe opleiding voor cafetariamedewerkers die verder willen in de fastfoodsector is geïnitieerd en ontwikkeld door het Nijmeegse horeca-adviesbureau Siebenheller & Partners.

De 15-daagse cursus moet bijdragen aan een verdere professionalisering van de fastfoodbranche en inspelen op een steeds sterker concurrerende markt. De opleiding richt zich met name op cafetariamedewerkers die zich nader willen ontwikkelen op het gebied van management. Volgens initiatiefnemer Eric Siebenheller levert de cursus een win-winsituatie op. ‘Enerzijds biedt deze op maat gesneden opleiding de deelnemer een goede voorbereiding voor een toekomstig eigen bedrijf. Anderzijds krijgen ondernemers ondersteuning van medewerkers met een professionelere kijk op de zaak. Bovendien draagt het MOP op termijn bij aan een positief imago voor de cafetariasector.’

Reageer op dit artikel