nieuws

Traditionele methode

Horeca

Een nieuwe sterke drank in Nederland is Cognac de Luze, onlangs geïntroduceerd op de beurs Dranken/Pakket in Utrecht. Cognac de Luze heeft een rijke historie, die begint in 1820 als baron Alfred de Luze in Bordeaux ‘A. de Luze & Fils’ start. Vandaag de dag wordt de Cognac de Luze nog steeds gemaakt met respect […]

Een nieuwe sterke drank in Nederland is Cognac de Luze, onlangs geïntroduceerd op de beurs Dranken/Pakket in Utrecht. Cognac de Luze heeft een rijke historie, die begint in 1820 als baron Alfred de Luze in Bordeaux ‘A. de Luze & Fils’ start. Vandaag de dag wordt de Cognac de Luze nog steeds gemaakt met respect voor de traditionele methoden: traditioneel gebouwde kelders, geduldig laten rijpen en het complexe blenden van de eaux-de-vie. De keldermeester van Cognac De Luze selecteert persoonlijk de eaux-de-vie van topdistillateurs uit verschillende regio’s van de Cognac-streek, met name uit de belangrijke regio Fin Bois cru. De eaux-de-vie van de Fin Bois zijn licht, rond en zacht en rijpen snel.

De eaux-de-vie wordt daarna gelagerd op kleine eiken vaten van speciaal Limousine eiken. Dit zijn oudere vaten die hierdoor niet meer het hoge tanninegehalte van jong eiken hebben. Dit verklaart de relatief lichte hout- en vanilletonen van jonge De Luze cognacs. De VS-kwaliteit kent haar eigen bloemige en fruittonen. De VSOP blijft in de sfeer van rode vruchten, zoals kersen. De diepe eikentonen en vanille aroma’s worden gevonden bij de XO, die na vele jaren rijping tijd heeft gehad volle aroma’s te ontwikkelen. In Nederland wordt Cognac de Luze aangeboden met een range van VS (minimaal 2,5 jaar gelagerd), VSOP (minimaal 4,5 jaar) en XO (6,5 tot 15 jaar gelagerd, met het zwaartepunt richting de oudere jaren).
Voor informatie: Bokma Nederland, Zoetermeer. Tel. (079) 330 54 44.

Reageer op dit artikel