nieuws

Voorzitters voeren rookbeleid

Horeca

De voorzitters van de Alliance Gastronomique Néerlandaise (Fons van Groeningen) en de sector Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland (Leo van Eeghem) voeren sinds kort een rookbeleid.

Ze volgen het programma ‘Uit respect voor uw keuze’ van KHN. Het programma is gebaseerd op de ontvangst van zowel rokers als niet-rokers. Niet-rokers krijgen in het restaurant een plaats waar zij (dankzij ventilatiestromen) geen hinder ondervinden van rokende gasten. De voorzitters hopen dat er een voorbeeldfunctie uitgaat van hun initiatief, want nog lang niet alle restaurants houden rekening met rokers en niet-rokers. Van de 42 Alliance-bedrijven zijn er nu drie met dit rookbeleid: Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en De Zwaan in Etten-Leur.

Reageer op dit artikel