nieuws

Weer GHB slachtoffers in Zaandam

Horeca

Twee mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Zaandam onwel geworden na het gebruik van de drugs GHB. De politie Zaanstreek-Waterland trof de twee aan in het uitgaanscentrum en liet ze per ambulance overbrengen naar het ziekenhuis.

In verband met drugsgebruik waren dit weekeinde nachtfeesten in Zaandam verboden. Burgemeester Vreeman reageerde van Zaanstad met het verbod op de twee drugsdoden die de afgelopen weken in de gemeente vielen.

De burgemeester stelde zondagmiddag dat drugsgebruik niet geheel is uit te bannen in het uitgaansleven. Hij zegt dat hij zich heeft geconcentreerd op het grootste probleem. ‘Bij grote nachtfeesten is het drugsgebruik massaler, de ambulances rijden dan af en aan. Dat was afgelopen weekeinde niet het geval.’ Vreeman neemt komende week een definitief besluit over nachtfeesten in zijn gemeente.

Reageer op dit artikel