nieuws

Ambachtelijk ijs op het kerstmenu

Horeca

Het is nog steeds een gegeven waar we niet omheen kunnen. Van pakweg oktober tot begin maart houden de meeste ambachtelijk ijsbereiders hun zaak op slot.

Toch is de laatste jaren een trend merkbaar, dat ijsmakers tussentijds iets van zich laten horen. Met het oog op de feestdagen halen steeds meer ondernemers hun ijsspatel tijdelijk uit het vet. Zij bieden de consument, veelal op bestelling, een keur aan lekkernijen die op het kerstmenu niet misstaan. Veel van hen beperken zich tijdens hun ambachtelijk tussendoortje tot de verkoop van gezinsbekers vers bereid ijs in diverse smaken. Desgewenst kan de klant daarmee zelf creatief in de weer. Maar er zijn ook ijsbereiders die een stap verder gaan. Zij leveren kunstig opgemaakte ijstaarten die zo uit de verpakking direct iets toevoegen aan de feestdis.

De smaak is sowieso raak. IJs als toetje doet het immers altijd goed. Bovenal zijn er mogelijkheden te over om het smakelijke dessert ook voor het oog een waardige afsluiter te laten zijn van het kerstmenu. Een uitgekiende combinatie van kerstkleuren doet wonderen, net zoals een sfeervolle garnering. Bijvoorbeeld helrode gekonfijte vruchtjes en een marsepeinen kerstboompje brengen het feestelijke dessert in de juiste sfeer. En met wat poedersuiker erop lijkt het nog een witte kerst ook. De klant zal u dankbaar zijn.

Reageer op dit artikel