nieuws

Franse prijs voor Amsterdamse restaurants

Horeca

De Amsterdamse restaurants De Kas, Supper Club en Mme Jeanette zijn door de Franse organisatie Fooding onderscheiden met de Fooding Award 2001. De prijzen zijn vorig weekeinde in Parijs uitgereikt.

De restaurants zijn uitverkoren vanwege hun originele en vernieuwend concept. De Franse organisatie Fooding – samenstelling van ‘food’ en ‘feeling’ – is opgericht door drie Franse culinair journalisten die nieuwe ontwikkelingen willen stimuleren in de van oudsher wat conservatieve Franse keuken. Sinds 1999 behoort het woord fooding officieel tot de Franse woordenschat.De Semaine du Fooding vindt voor de tweede keer in Parijs plaats, met als hoogtepunt de uitreiking van de awards. Initiatiefnemer is Alexandre Cammas, de ‘wildebras’ onder de toonaangevende Franse culinair journalisten.

Hij schrijft onder meer voor Nova Magazine, hèt blad voor trendy Fransen, en Figaroscope. Zijn oordeel over Amsterdam: ‘Een stad boordevol lust en lef. Hyper creatief en zonder complexen. Veel mensen denken bij het woord Amsterdam aan alles behalve gastronomie. Die mensen hebben ongelijk. Het bewijs daarvan wordt geleverd door de bekroonde Amsterdamse restaurants’. Amsterdam is nà Londen de tweede stad die door de culinair journalisten aan een kritisch oordeel werd onderworpen. Zij waren verrast door het gemiddeld hoge culinaire niveau en de soms gedurfde concepten van de restaurants die zij in Amsterdam bezochten.

Reageer op dit artikel