nieuws

Haags Lichtfeest viert eerste lustrum

Horeca

Het Haagse Lichtfeest, dat sinds 1996 elk jaar in de Schilderswijk in Den Haag wordt gehouden, beleeft dit jaar zijn eerste lustrum. Voor de vijfde keer komen eind december honderden Schilderswijkers met diverse culturele achtergronden samen om feest te vieren.

Ook deze keer is muziek het hoofdingrediënt van het Lichtfeest. Behalve Gerard Joling verzorgen diverse Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse groepen een optreden. Maximaal 1200 bezoekers kunnen op 23 december het feest in recreatiecomplex de Houtzagerij meemaken. Vorig jaar kwamen er iets minder dan duizend mensen.

Religie speelt traditioneel een ondergeschikte rol in het eindejaarsfeest, al heeft een deel van de muziek die wordt gespeeld wel een godsdienstige achtergrond. Er zijn zoveel culturen en religies in de wijk, dat niet de nadruk op enkele daarvan kan worden gelegd, zo redeneert de stichting Haags Licht, organisator van het Lichtfeest.

Reageer op dit artikel