nieuws

Happy Roller wordt franchiseformule

Horeca

Happy Roller, het maaltijdbezorgingsbedrijf van de familie Tjia in Barendrecht, wil uitbreiden. De eigenaars onderzoeken de mogelijkheden om van de formule een franchiseonderneming te maken.

Happy Roller splitste zich eind 1999 af van cafetaria De Smulhoek in Bergschenhoek, die in 2000 de titel Cafetaria van het Jaar veroverde. ‘We begonnen met Happy Roller als aparte onderneming om de cafetaria wat te ontlasten’, zegt Guido Tjia. ‘Er is in de regio, waar veel tweeverdieners wonen, behoefte aan maaltijdbezorging. De manier waarop Happy Roller dat doet is gebaseerd op de uitstraling van onze cafetaria. Dus met een knipoog naar het Amerika van de jaren vijftig. Om deze uitstraling volgens een vast stramien te garanderen willen we de uitbreiding gieten in een harde franchiseformule.’ Tjia denkt dat de franchiseonderneming in de loop van volgend jaar een feit is. Over het beoogde aantal vestigingen wil hij nog niets kwijt.

Reageer op dit artikel