nieuws

Houtskool

Horeca

In West-Afrika ontdekte Delta Merchants Trading Holland vorig jaar een nieuw soort houtskool. Hardhoutrestanten worden gebrand en gecomprimeerd in machines. Het resultaat van de uniforme persvorm zijn strakke rijen houtskoolblokjes. R. Timmermans van het handelshuis somt de voordelen van het product op: ‘Rookt niet, heeft een hete brandwaarde en brandt driemaal langer dan ‘gewone’ houtskool. […]

In West-Afrika ontdekte Delta Merchants Trading Holland vorig jaar een nieuw soort houtskool. Hardhoutrestanten worden gebrand en gecomprimeerd in machines. Het resultaat van de uniforme persvorm zijn strakke rijen houtskoolblokjes.

R. Timmermans van het handelshuis somt de voordelen van het product op: ‘Rookt niet, heeft een hete brandwaarde en brandt driemaal langer dan ‘gewone’ houtskool. Een voordeel is ook dat het niet vonkt, ploft of breekt. En er blijft minder as over. Bovendien veroorzaakt de nieuwe soort houtskool geen stof in de opslagruimte of tijdens het vullen van de barbecuegrill.’Volgens Timmermans is de brandstof uitgetest bij barbecuerestaurants van De Nachtwacht in Amsterdam. De uniform geperste blokjes zijn verkrijgbaar in compacte dozen van 10 kilo.
Voor informatie: Delta Merchants Holland, Rotterdam. Tel. (010) 425 80 72.

Reageer op dit artikel