nieuws

KLM bezuinigt ook op catering

Horeca

Zelfs het tomaatje in de salade ontkomt niet aan de bezuinigingsronde van KLM. De koninklijke luchtvaartmaatschappij verkeert in zwaar weer en neemt daarom ook de voorzieningen in de economy class onder de loep om te zien of her en der nog wat kan worden bezuinigd.

Het betreft hier de korte vluchten van minder dan honderd minuten.KLM neemt momenteel ieder bedrijfsonderdeel onder de loep in de strijd tegen de geldzorgen. Het niet langer verstrekken van een krant in de economy class is een optie, maar de luchtvaartmaatschappij denkt ook serieus aan bezuinigingen in de catering. Een woordvoerder van KLM zegt dat bijvoorbeeld gedacht kan worden aan het weghalen van een kwart tomaat in de salade. ‘Wanneer je meer dan tien miljoen reizigers het stukje tomaat onthoudt, scheelt dat 2,5 miljoen tomaten. En dat scheelt geld.’ De besparing zit in dat geval niet alleen aan de inkoopkant, maar is ook merkbaar bij de belading van de vliegtuigen. ‘Het kan oplopen tot een miljoen kilo die niet door de lucht hoeft en dat scheelt brandstof’, aldus de woordvoerder. ‘Je kunt relatief snel scoren op catering’.

Reageer op dit artikel