nieuws

Mac’ evident nummer een

Horeca

McDonald’s blijft de onbetwiste nummer 1 op de wereldranglijst van restaurants voor 2000. Dat blijkt uit de ranglijst van het Amerikaanse magazine Restaurants & Institutions van uitgeverij Cahners, onderdeel van Reed Elsevier.

McDonald’s had wereldwijd 27.699 restaurants, een stijging van 6,1 procent ten opzichte van 1999. De totale omzet bedroeg 39,5 miljard dollar. Tweede op de ranglijst is Burger King met 11.340 restaurants (+ 4,5 procent), met een omzet van 11,4 miljard dollar. Kentucky Fried Chicken had in 2000 nagenoeg evenveel vestigingen als Burger King maar de omzet was wel lager (zo’n 8,6 miljard dollar). Vierde op de ranglijst, Pizza Hut, had zelfs meer restaurants (12.084). De omzet van de pizzagigant bedroeg een kleine 8 miljard dollar. Domino’s Pizza eindigde als achtste.

Reageer op dit artikel