nieuws

Misset Horeca nr. 49 2001

Horeca

Deze week in de Misset Horeca:B* Ons Caffeej: driemaal is scheepsrecht
* Juiste prijs voor een kamer bij Ibis
* Ventoux werkt aan kwaliteit

Ons Caffeej: driemaal is scheepsrecht

‘We zijn een leuk café en iedereen straalt dat ook uit’, zegt Jan Caspers. Eigenlijk had hij geen zin om voor de derde keer aan de verkiezing mee te doen. Z’n personeel dacht er anders over. En terecht: Ons Caffeej in Uden mag zich een jaar lang Café van het Jaar noemen.

Juiste prijs voor een kamer zonder poespas

Het liefst zou Ibis de ‘prix juste’ met koeiencijfers aan de gevel spijkeren. Maar ja, dat mag niet overal. Bij Ibis geen prijskortingen of ander gestunt om potentiële gasten te verleiden tot een verblijf. Een prima kamer en service zonder fratsen. Dat is wat gasten krijgen.

Geen streekgerechten, wel gerechten met streekproducten

Jaap van Klingeren zag z’n zoontje te weinig, en verkocht daarom zijn zaak. Als kok in loondienst, bij Adema in Aalden, kookt hij zo veel mogelijk met biologische ingediënten. ‘Want’, zo vindt hij, ‘die hebben echt veel meer smaak.’

Ventoux werkt aan kwaliteit

De Ventoux heeft een imago als leverancier van goedkopere wijnen. Wat de producenten betreft komt daar snel verandering in. Met een kwaliteitsslag komt de streek binnenkort prominenter op de wijnkaart.

Reageer op dit artikel